W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Gminy w Wielkiej Nieszawce 

ul. Toruńska 12
87-165 Cierpice

tel. (+48) 56 678 10 93
tel./fax (+48) 56 678 12 12
e-mail: sekretariat@wielkanieszawka.pl

NIP 956-18-57-702
REGON 000545030

Organizacja warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka

Wielka Nieszawka, 28.11.2019 r. 
RIT.271.2.24.2019
 
ZAPYTANIE OFERTOWE 
  
Wójt Gminy Wielka Nieszawka zgodnie z art. 4  pkt.8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843.), zaprasza do wzięcia  udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego o wartości szacunkowej do 30 000 euro na organizację warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka. 

I.      Przedmiot zamówienia: 
Przedmiotem niniejszego postępowania organizację warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka.
Data wydarzenia: 13.12.2019 r. godzina 10:00 – 18:00
Ilość uczestników warsztatów: 20 osób
Na organizację wydarzenia składają się następujące części:
1.    Usługa gastronomiczna, polegająca na przygotowaniu zestawów świeżych produktów, służących przygotowaniu potraw świątecznych podczas warsztatów kulinarnych przez ich uczestników. Produkty muszą być dostosowane do potrzeb sporządzenia potraw z poniższej listy potraw świątecznych: 
- pierogi: (mąka 4kg, jaja 4 szt., kapusta kiszona 6kg, grzyby suszone 0,4kg, cebula 0,8kg, olej 0,2L, przyprawy);
- barszcz czerwony: (buraki 8kg, włoszczyzna 4kg, jabłka 0,8kg, śliwki suszone 0,4kg, grzyby suszone 0,2 kg, czosnek 0,4kg, ocet 0,2L,  przyprawy);
- sałatka warzywna: (ziemniaki 1,6kg, marchew 1,6kg, seler 1,6kg, jajka 20 szt., ogórki kiszone 1 kg, kukurydza 0,8kg, groszek 0,8kg, jabłka 0,4 kg, majonez 1 kg , przyprawy);
- łazanki z makiem: (mąka 4 kg, jaja 40 szt., mak 4 kg, bakalie 1,6kg, miód 0,8 kg, mleko 8 L, cukier 0,8 kg);
oraz
- jednorazowe akcesoria higieniczne (20 kompletów rękawiczki, 20 sztuk fartuchów, 20 sztuk czepków,); 
- dodatkowo opakowania tzw. lunchbox’y  (20 sztuk) w celu zapakowania przygotowanych potraw na wynos dla zaproszonych  uczestników wydarzenia oraz opakowania jednorazowe do degustacji przyrządzonych potraw przez mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka (talerzyki, kubeczki, sztućce- całość 300 sztuk). 
W ramach świadczonej usługi  gastronomicznej Wykonawca zobowiązuje się do:
1)    Dostarczenia odpowiedniej ilości stołów bufetowych (w przypadku organizacji wydarzenia w miejscu w którym ich nie ma), oraz innego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do przygotowywania potraw przez uczestników wydarzenia;
2)    Dostarczenie koszów na śmieci, sprzątania pomieszczenia i  wywiezienia śmieci po  świadczeniu usługi;
2.      Prowadzenie warsztatów/usługa szkoleniowa. Osoba prowadząca warsztaty musi posiadać:
- udokumentowane doświadczenie pracy w branży kulinarnej i gastronomicznej oraz posiadać umiejętności i wiedzę kulinarną w połączeniu z wiedzą gastronomiczną 
(m. in. biegła znajomość tradycyjnych przepisów menu świątecznego i prawidłowej obróbki produktów spożywczych; biegła znajomość obsługi sprzętów AGD oraz umiejętność posługiwania się narzędziami gastronomicznymi); 
-  musi posiadać aktualne badania sanepidowskie oraz książeczkę sanepidu;
- osoba prowadząca warsztaty musi mieć doświadczenie w prowadzeniu podobnych wydarzeń.  Musi potrafić połączyć zaangażowanie uczestników z nauką nowych umiejętności; 
- warsztaty kulinarne mają nauczyć uczestników umiejętności dekorowania stołu świątecznego oraz podstawowych zasad savoir vivre przy stole świątecznym; dlatego osoba prowadząca warsztaty musi posiadać wiedzę i doświadczenie w zakresie savoir vivre oraz dekoracji i aranżacji stołu świątecznego i świątecznych dekoracji. 
3.   Promocja wydarzenia. Promocja: wykonanie grafiki (charakterystycznego i indywidualnego logo dla Warsztatów Kulinarnych, które będzie używane w ewentualnych kolejnych edycjach), płatna kampania na portalu społecznościowym  Facebook, 30 szt. plakatów promujących wydarzenie w formacie A3. 
4.  Nagranie eventu: realizacja fotograficzna oraz realizacja wideo z wydarzenia. Baza zdjęć udostępniona Organizatorowi (w tym 30 zdjęć po obróbce, wybranych przez Organizatora oraz relacja wideo w formie ok. 10 - minutowego, profesjonalnie zmontowanego filmu); 

Uczestnicy wydarzenia będą mogli spróbować przygotowanych potraw, posłuchać ciekawych historii kulinarnych osoby prowadzącej i porad oraz dowiedzieć się więcej o pochodzeniu składników, technologii ich obróbki i technikach gotowania. Przekazana wiedza oraz zaczerpnięte wszelkie inspiracje pomogą w przygotowaniu potraw świątecznych w domowych kuchniach lub nawet potraw dla spotkań przedświątecznych i innych okazji. 

Uwaga: Wymogiem Organizatora jest organizacja wydarzenia na terenie  Gminy Wielka Nieszawka, w miejscu który posiada pełną infrastrukturę gastronomiczno-logistyczno-sanitarną, ogrzewanie oraz jest przystosowany do osób niepełnosprawnych. 
Zamawiający informuje Wykonawcę, iż od 16:00 do 18:00  wydarzenia przybiera charakter wydarzenia otwartego dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka. 

II.                  Zawartość oferty – Oferta musi zawierać: 

1.  Wypełniony Formularz oferty –   załącznik_nr_1 do zapytania;
2. Kserokopia książeczki sanepidowskiej oraz link i/lub płyta i/lub materiał prasowy ze szkoleń prowadzonych prowadzącego szkolenie gastronomiczne. 
3. Oferty prosimy  składać w siedzibie Urzędu Gminy Wielka Nieszawka, ul. Toruńska 12, 87-165 Cierpice  lub przesłać mailowo na adres zam.publiczne@wielkanieszawka.pl  w terminie do 06.12.2019 r. (z zastrzeżeniem, że oferty przesłane mailowo zostaną dostarczone w oryginale do siedziby Zamawiającego.). 
4. Osobą upoważnioną  ze Strony zamawiającego do kontaktów z Wykonawcami  jest Pan Kamil Maliszewski tel.: 56 678-12-12 
Wójt Gminy Wielka Nieszawka
(-) Krzysztof Czarnecki


 

Załączniki

Powiadom znajomego