Organizacja warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka
Wielka Nieszawka, 28.11.2019
r.
RIT.271.2.24.2019
ZAPYTANIE OFERTOWE
Wójt Gminy Wielka Nieszawka
zgodnie z art. 4 pkt.8 ustawy Prawo
Zamówień Publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz.
1843.), zaprasza do wzięcia udziału w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego o wartości szacunkowej do
30 000 euro na organizację warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Gminy
Wielka Nieszawka.
Przedmiotem niniejszego postępowania organizację
warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka.
Data wydarzenia: 13.12.2019 r. godzina 10:00 – 18:00
Ilość uczestników warsztatów: 20 osób
Na organizację wydarzenia składają się następujące części:
- barszcz czerwony: (buraki 8kg, włoszczyzna 4kg, jabłka 0,8kg, śliwki suszone 0,4kg, grzyby suszone 0,2 kg, czosnek 0,4kg, ocet 0,2L, przyprawy);
- sałatka warzywna: (ziemniaki 1,6kg, marchew 1,6kg, seler 1,6kg, jajka 20 szt., ogórki kiszone 1 kg, kukurydza 0,8kg, groszek 0,8kg, jabłka 0,4 kg, majonez 1 kg , przyprawy);
- łazanki z makiem: (mąka 4 kg, jaja 40 szt., mak 4 kg, bakalie 1,6kg, miód 0,8 kg, mleko 8 L, cukier 0,8 kg);
Data wydarzenia: 13.12.2019 r. godzina 10:00 – 18:00
Ilość uczestników warsztatów: 20 osób
Na organizację wydarzenia składają się następujące części:
1. Usługa
gastronomiczna,
polegająca na przygotowaniu zestawów świeżych produktów,
służących przygotowaniu potraw świątecznych podczas warsztatów kulinarnych
przez ich uczestników. Produkty muszą być dostosowane do potrzeb sporządzenia
potraw z poniższej listy potraw świątecznych:
- pierogi:
(mąka 4kg, jaja 4 szt., kapusta kiszona 6kg, grzyby suszone 0,4kg, cebula 0,8kg,
olej 0,2L, przyprawy);
- barszcz czerwony: (buraki 8kg, włoszczyzna 4kg, jabłka 0,8kg, śliwki suszone 0,4kg, grzyby suszone 0,2 kg, czosnek 0,4kg, ocet 0,2L, przyprawy);
- sałatka warzywna: (ziemniaki 1,6kg, marchew 1,6kg, seler 1,6kg, jajka 20 szt., ogórki kiszone 1 kg, kukurydza 0,8kg, groszek 0,8kg, jabłka 0,4 kg, majonez 1 kg , przyprawy);
- łazanki z makiem: (mąka 4 kg, jaja 40 szt., mak 4 kg, bakalie 1,6kg, miód 0,8 kg, mleko 8 L, cukier 0,8 kg);
oraz
1) Dostarczenia odpowiedniej ilości stołów bufetowych (w przypadku organizacji wydarzenia w miejscu w którym ich nie ma), oraz innego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do przygotowywania potraw przez uczestników wydarzenia;
2) Dostarczenie koszów na śmieci, sprzątania pomieszczenia i wywiezienia śmieci po świadczeniu usługi;
II. Zawartość oferty – Oferta musi zawierać:
-
jednorazowe akcesoria higieniczne (20 kompletów rękawiczki, 20 sztuk fartuchów,
20 sztuk czepków,);
-
dodatkowo opakowania tzw. lunchbox’y (20
sztuk) w celu zapakowania przygotowanych potraw na wynos dla zaproszonych uczestników wydarzenia oraz opakowania
jednorazowe do degustacji przyrządzonych potraw przez mieszkańców Gminy Wielka
Nieszawka (talerzyki, kubeczki, sztućce- całość 300 sztuk).
W ramach świadczonej usługi gastronomicznej Wykonawca zobowiązuje się do:
1) Dostarczenia odpowiedniej ilości stołów bufetowych (w przypadku organizacji wydarzenia w miejscu w którym ich nie ma), oraz innego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do przygotowywania potraw przez uczestników wydarzenia;
2) Dostarczenie koszów na śmieci, sprzątania pomieszczenia i wywiezienia śmieci po świadczeniu usługi;
2. Prowadzenie warsztatów/usługa szkoleniowa. Osoba prowadząca warsztaty musi posiadać:
- udokumentowane doświadczenie pracy w branży kulinarnej i gastronomicznej oraz
posiadać umiejętności i wiedzę kulinarną w połączeniu z wiedzą gastronomiczną
(m. in. biegła znajomość tradycyjnych przepisów menu świątecznego i prawidłowej
obróbki produktów spożywczych; biegła znajomość obsługi sprzętów AGD oraz
umiejętność posługiwania się narzędziami gastronomicznymi);
- musi posiadać aktualne badania sanepidowskie
oraz książeczkę sanepidu;
- osoba prowadząca warsztaty musi mieć doświadczenie w prowadzeniu podobnych
wydarzeń. Musi potrafić połączyć
zaangażowanie uczestników z nauką nowych umiejętności;
-
warsztaty kulinarne mają nauczyć uczestników umiejętności dekorowania stołu
świątecznego oraz podstawowych zasad savoir vivre przy stole świątecznym; dlatego osoba prowadząca warsztaty musi posiadać wiedzę i doświadczenie w
zakresie savoir vivre oraz dekoracji i aranżacji stołu świątecznego i
świątecznych dekoracji.
3. Promocja
wydarzenia. Promocja:
wykonanie grafiki (charakterystycznego i indywidualnego logo dla Warsztatów
Kulinarnych, które będzie używane w ewentualnych kolejnych edycjach), płatna
kampania na portalu społecznościowym Facebook, 30 szt. plakatów promujących
wydarzenie w formacie A3.
4. Nagranie eventu: realizacja fotograficzna oraz realizacja
wideo z wydarzenia. Baza zdjęć udostępniona Organizatorowi (w tym 30 zdjęć po
obróbce, wybranych przez Organizatora oraz relacja wideo w formie ok. 10 -
minutowego, profesjonalnie zmontowanego filmu);
Uczestnicy wydarzenia będą mogli spróbować przygotowanych potraw, posłuchać
ciekawych historii kulinarnych osoby prowadzącej i porad oraz dowiedzieć się
więcej o pochodzeniu składników, technologii ich obróbki i technikach
gotowania. Przekazana wiedza oraz zaczerpnięte wszelkie inspiracje pomogą w
przygotowaniu potraw świątecznych w domowych kuchniach lub nawet potraw dla
spotkań przedświątecznych i innych okazji.
Uwaga: Wymogiem Organizatora jest organizacja
wydarzenia na terenie Gminy Wielka
Nieszawka, w miejscu który posiada pełną infrastrukturę
gastronomiczno-logistyczno-sanitarną, ogrzewanie oraz jest przystosowany do
osób niepełnosprawnych.
Zamawiający informuje Wykonawcę, iż od 16:00
do 18:00 wydarzenia przybiera charakter
wydarzenia otwartego dla mieszkańców Gminy Wielka Nieszawka.
II. Zawartość oferty – Oferta musi zawierać:
2. Kserokopia książeczki
sanepidowskiej oraz link i/lub płyta i/lub materiał prasowy ze szkoleń
prowadzonych prowadzącego szkolenie gastronomiczne.
3. Oferty
prosimy składać w siedzibie Urzędu
Gminy Wielka Nieszawka, ul. Toruńska 12, 87-165 Cierpice lub przesłać mailowo na adres zam.publiczne@wielkanieszawka.pl w terminie do 06.12.2019 r. (z zastrzeżeniem,
że oferty przesłane mailowo zostaną dostarczone w oryginale do siedziby
Zamawiającego.).
4. Osobą upoważnioną ze Strony zamawiającego do kontaktów z
Wykonawcami jest Pan Kamil
Maliszewski tel.: 56 678-12-12
Wójt Gminy Wielka Nieszawka
(-) Krzysztof Czarnecki